Våra tränare

Tiodansträningen leds av föreningens huvudtränare Maria Bild. Maria har stor tävlingserfarenhet, både nationellt och internationellt. Maria har även medverkat i Let´s Dance där hon lärt ut att dansa tiodans, med många fina placeringar, bland annat förstaplats med Måns Zelmerlöw, andraplats med Oscar Zia och tredjeplats med Marcus Schenkenberg. Maria har också deltagit tillsammans med Sveriges bästa dansare i Tobias Karlssons succédansikaler En dans på rosor och Dansa samba med mig.

Vår andra tränare Ida Sund har tillbringat de senaste åren i Spanien och Italien och tränat för några av världens mest framstående tränare i tiodans. Hon har vunnit SM i både tiodans och standard, och representerat Sverige i flera VM och EM. Med sin förra danspartner har Ida också placerat sig i finaler på WDSF-tävlingar.

Ett nytt tillskott till tränarstaben under hösten 2022 är Axel Jehrlander, som länge tävlat i pardans och sedan 2014 varit en del av det svenska landslaget i standard, latin och tiodans. Han har representerat Sverige på många EM och VM i olika åldersklasser. Axel har vunnit 10 junior-SM-guld och är regerande svensk mästare i tiodans. Utöver detta har han även gått en tränarutbildning och brinner för att undervisa i tiodans. Vi i Stockholms Dansklubb är mycket glada över detta, och hälsar Axel varmt välkommen till oss denna termin.

Axel Jehrlander, föreningens tränare för ungdomsgruppen hösten 2022
Foto: Renata Kaleta

Maria Bild, föreningens huvudtränare

Ida Sund, tränare för ungdomar 13 år och uppåt (Junior, Youth och Adult)